Skriv din egen bok och publicera den själv

Ett annat sätt att få ut sin information är att skriva en bok. Det kan handla om vad som helst men vi tänkte förklara lite hur du kan göra allt helt själv, utan förlag osv.

Det startar med en ide

Allt börjar med en ide, en tanke som alla kanske inte främjar. ”Man skulle ju skriva en bok” är det många som tänker men få tar inte steget. En anledning kan vara för att det är svårt att få en bok publicerad idag då det finns mycket konkurrens, i alla fall hos förlagen. Men nu går det lika bra att ge ut en bok på egen hand bara man har kunskap om hur man ska gå vidare. Vill du skriva en bok och är övertygad om att det skulle gå hem så kan man alltid publicera den digitalt. Så här kan du gå vidare.

Skriv boken, överför tanke till verklighet

Ska du ta steget ut så sätt i gång att skriva. Allt du behöver är en dator och ett ordbehandlingsprogram. Word eller någon gratisvariant är perfekt. Börja på boken, det är egentligen allt som behövs sedan brukar det flyta på ganska bra. Det är oftast den där lilla knuffen som krävs. Skriv och gå igenom ditt material, granska det själv och be andra i din omgivning göra samma sak. Skicka ut boken till vänner och bekanta och fråga om de kan läsa igenom och kommentera. Säg till dem att vara ärliga, det lönar sig i slutändan.

Publicera boken och marknadsför den

Du kan välja att publicera den på ett par olika sätt. Det allra enklaste är att sälja den via en egen webbsida. Du skapar en webbsida och lägger ut information om boken samtidigt som du marknadsför den. Kunder kan få läsa ett utdrag eller en sammanfattning av boken och sedan skickar de in en beställning genom ett enkelt formulär. Boken säljs i form av PDF och skickas till kunden efter betalning. Allt detta bör inte kosta med än ett par hundra kronor om man gör allt själv. Det fungerar att sälja den via en gratistjänst som blogg.se där man skapar en blogg helt enkelt.

Apple och Google har även tjänster som du kan använda. De har bokaffärer i sina appaffärer där du får betala en viss procent av vinsten till dem för att synas där. Ur marknadsföringsperspektiv är detta bäst då många mobilanvändare använder deras tjänster. För marknadsföringen blir svår om man inte har ett förlag i ryggen. Det är inte omöjligt det kan bara ta lite tid att få ut sin bok till allmänheten.

Om du ska marknadsföra den själv så använd sociala medier. Instagram, Facebook, Twitter osv och nå ut till rätt målgrupp.
Nu kan man säkert göra detta på lite olika sätt men rent generellt går det till så här och alla kan i princip göra det. Det enda som krävs av dig är din egen tid, den som du måste ta. Du kan göra det på kvällar, helger, vid sidan av jobbet osv.