Plattformar för att dela med sig av sitt innehåll

Vill du dela med dig av dig själv så har vi råd om ett par väldigt bra tjänster som fungerar till detta ändamål. Alla har lite olika nackdelar och fördelar men det är populära medium som många använder idag.

Twitter – 140 tecken

Twitter används för att skriva ut sina tankar på max 140 tecken och tjänster har växt till något större än vad man hade anat. Twitter är som en microblogg där man följer användare och blir följd själv. Flera som vill ligga i ”framkant” använder just Twitter och framförallt de som har gått vidare från t.ex. Facebook söker sig dit. Det kan blossa upp väldigt stora saker eftersom det är en så snabb mediakanal. Händelser kan eskalera på bara några minuter för att användarna har tjänsten installerad i sin telefon. Vill du själv dela med dig av ditt innehåll så ska du skapa ett konto hos Twitter. I början kan det kännas lite ovant om man jämför med andra plattformar men ge det en chans, ett par månader och sedan vet du hur du ska använda Twitter.

Länk till tjänsten: twitter.com

Youtube – Sprid visuellt innehåll

Att sprida sitt innehåll via Youtube är också ett sätt att uppmärksamma det lite extra. Detta är en plattform för att sprida videoklipp där man pratar framför en kamera. Det skapar mer effekt och är visuellt lockade för personer som vill få information. Vill man nå ut med ett visuellt budskap är Youtube den bästa plattformen till det, gäller även i Sverige som övriga världen. Youtube censurerar videoklipp om de får in anmälningar så allt är dock inte tillåtet där.

Länk till tjänsten: https://www.youtube.com

Bloggar

Den vanliga bloggen lever fortfarande även om många väljer att gå vidare till andra plattformar som t.ex. Youtube. På Youtube behöver man bara prata och inte redigera text och bilder men det är fortfarande en stor källa till innehåll i Sverige samt övriga länder i världen. När det kommer till bloggar så är det inte en specifik tjänst som vi kan säga att ”denna är bäst”, här får man leta sig vidare lite på egen hand och testa. WordPress.com och blogg.se är två stora plattformar i Sverige, de har nog flest användare totalt sett. Men sedan kan man skapa egna bloggar, installera och få ett eget namn (domännamn). Växer bloggen är det senare alternativet egentligen bäst.

Skapa innehåll och sprid

Det viktigaste är dock att man väljer att dela med sig. Det kan vara orättvisor i samhället som man vill visa upp, att visa upp den rasism som finns i Sverige som ett exempel. Även om vi kan läsa mycket i media så är det befolkningen som lever i det, som stöter på allt varje dag och finns chansen att sprida det vidare ska man ta den. Förhoppningsvis leder det till förändring.

Använd gärna något av våra tips som du hittar i texten ovanför. Hoppas att du hittar en plattform som hjälper dig och en som du trivs med.