Bankerna med betalningsanmärkning

pengar-pennor

För att få ta ett lån från en bank idag kräver nästan alla att du måste ha en fast inkomst och inte några betalningsanmärkningar, men konstigt nog har bankerna det, den som är långivare. I Sverigekontanter.se skriver om hur bankerna har betalningsanmärkningar fast de kräver att privatpersoner och företag inte ska ha det för att få ett lån. Man hänvisar till en ny artikel på Svenska Dagbladet som handlar om det. Så här skriver man:

Både Swedbank och SEB har, enligt SvD, betalningsanmärkningar. Bara Swedbank har dragit på sig fem stycken det senaste året. Det handlar då om exempelvis obetalda trängselavgifter. Inte några större summor alltså men fakturor som av någon anledning inte blivit betalda och som till sist har gått till Kronofogden.

SVD gjorde kreditupplysningar på flera stora banken och blev förvånade när man hittade betalningskrav som har gått så långt som till kronofogden. Som ni ser har både Swedbank och SEB betalningsanmärkningar efter att ett par obetalda skulder har gått till Kronofogden. Summorna som ligger hos Kronofogden idag är på knappt 4000 kr men det ska in betydligt mer om ligger som ett så kallat ”betalningsföreläggande”. Där har man hittat sammanlagt 2 miljoner kronor som ska in från bankerna. Nu vet vi inte riktigt om det gäller en eller flera banker, det framgår inte riktigt i artikeln.

Källan som vi länkar till är experter på smslån och jämförelse, mer här under sverigekontanter smslån men deras nyhetsuppdateringar är bra att följa för man håller sig påläst även om det bara är en jämförelsesida om olika typer av lån.

Bankerna kommenterar artikeln med att de inte har perfekta rutiner och det har slunkit igenom ett par stycken sedan 2012. Sedan säger man att ja, betalningsanmärkningar kollar man på vid en låneansökan men det är inte avgörande. Det är helheten som man räknar på.