Världens tio mest besökta webbsidor

1. Facebook.com. 836, 7 miljoner unika besökare
På första plats har vi Mark Zuckerbergs sociala medie-jätte, som han startade för enbart studenter när han pluggade på Harvard. Idag är sidan öppen för alla som är minst 13 år gammal.

2. Google.com. 782,8 miljoner unika besökare
Denna sökjätte ser vi faktiskt på andraplats. I slutet av 90-talet startade Google som en sökmotor och tog direkt ledningen. Idag har dem andra produkter som Gmail, kartor, social närverket Google+ och en översättningstjänst.

3. Youtube.com. 721,9 miljoner unika besökare
2006 köpet Google Youtube, vilket gjorde att dem fick ett uppsving. Här kan användare lägga upp sina egna videos och kanske bli en känd youtuber.

4. Yahoo.com 469,9 miljoner unika besökare
Skapades likt Google i slutet av 90-talet, som en tjänst för att söka nyheter och komma åt sin e-post. 
5. Wikipedia.org. 469, 6 unika besökare
Avgiftsfritt uppslagsverk på nätet. Wikipedias största trafik kommer från Google, eftersom uppslagsverket besvarar frågor som ställs på sökmotorn.

6. Live.com. 389,5 miljoner unika besökare
Microsofts nya e-posttjänst, där man kommer åt både Hotmail och Outlook.

7. QQ.com. 284,1 miljoner unika besökare
Kinesisk portal och sökmotor. Företaget bakom denna sida har skapat kinas största tjänst för snabbmeddelanden och har idag 700 miljoner aktiva användare.

8. Microsoft.com. 271,7 miljoner användare
Microsofts egen produkt och supportsida. Denna är lagd som bokmärke i de flesta Windowsdatorer, vilket ger en hel del gratistrafik.

9. Baidu. 268,7 miljoner unika besökare
En av kinas populäraste sökmotorer, som samlar webbsidor, ljud och bilder. Mängder av ingenjörer jobbar ständigt med att förbättra sidans hastighet och kvalité.

10. MSN.com. 254, 1 miljoner unika besökare
Microsoft samlar här ett antal av sina webbsidor. MSN gick från att vara en internetleverantör till en portal med tjänster som Hotmail och MSN Messenger.